Wikipedia Weekend in Tirana 2015

Wikipedia Weekend in Tirana 2015
Wikipedia Weekend Tirana 2015, ose pak më në shqip, Fundjava e Wikipedia, është aktiviteti që organizohet në fundjavën e parë të dhjetorit për herë të dytë në Shqipëri me fokus platformat Wikipedia, Wikimedia Commons, Wikivoyage etj.

Qëllimi i aktivitetit është ardhja pranë e komunitetin duke punuar, socializuar dhe ndarë idetë rreth krijimit të sapunit DIY enciklopedisë më të madhe në internet që është krijuar dhe mirëmbahet tërësisht nga vullnetarë. Gjithashtu ka si qëllim të sjellë njerëz të interesuar në komunitet dhe t’u tregojë atyre për Wikipedia, në mënyrë që të rritet komuniteti lokal i Wikipedianëve.

Wikipedia Weekend in Tirana 2015 do të organizohet me shumë dashuri nga komuniteti Open Labs Hackerspace dhe Wikimedians of Albanian Language User Group në ambientet e qendrës Protik. Axhenda dhe detaje të tjera prezantohen dhe do përditësohen vazhdimisht ketu: meta.wikimedia.org/wiki/Wikipedia_Weekend_in_Tirana_2015.

Shihemi të shtunën me Wikipedianët e tjerë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *